Af. Camilla Bækholm, Fysioterapeut og indehaver af Pilates Cph

Du har måske opdaget, at vi har fået flere Springboard-hold i holdplanen. Det er fordi det er så genialt et redskab – på en gang så enkelt og effektivt

Hvad er et Springboard?

Et Springboard er et moderne træningsredskab, baseret på det træningstårn (The Wall Tower), som Joseph H. Pilates udviklede for omkring 100 år siden.
Springboardet er, som navnet siger, en plade med fjedre på. På fjedrene kan man fæstne håndtag, fodstropper eller en barre/trapez, og man kan arbejde med både arme, ben, ryg og mave. Der findes fjedre i forskellige styrker, og du kan tilrettelægge din træning efter dine personlige ønsker. Med fjedrene kan du træne alle muskelgrupper, og hele kroppen samtidig.

Et redskab til det hele

Du kan flytte fjedrene rundt og skifte dem, så du kan bruge lette og hårde fjedre til de samme øvelser. Samtidig kan du variere din træning på det samme redskab i det uendelige.
På den måde kan du nøjes med et enkelt redskab.

Kombination af træningsformer

Joseph H. Pilates, der producerede og udviklede sit eget træningsudstyr, var også en ivrig bokser, yogi og bodybuilder, og hele den palet af træningsformer har været tydelige inspirationskilder, da han udviklede sit træningstårn.

Enkelt og effektivt

Med Springboardet som redskab, kan du derfor både øge din styrke, slagkraft, smidighed og core-styrke. Og samtidig får du flotte mavemuskler. Du kan sagtens vælge at fokusere på at træne arme eller ben, men selve ideen bag pilates udnytter du bedst, når du træner hele kroppen i hver enkelt øvelse.
Med Springboardet mærker du hurtigt resultater, og teknisk er det ret let at gå til, men vil du have mest muligt ud af din træning, skal du først have kendskab til de grundlæggende pilates-principper.