Pilates udstyr og props

Udstyr

En stor del af træningsudstyret er stadig i produktion og anvendes primært til træning af Pilates. Nogle steder anvendes udstyret til pilates-inspireret fitness.

De avancerede fjedresystemer, og underlag der kan bevæge sig, og er varieret i størrelse og sværhedsgrad, gør det let at identificere din krops behov. Vi kan se præcist hvilken muskel og hvilket led, der har brug for styrke/mobilitet/stabilitet, hvilke større og mindre bevægelser, der skal optimeres og udstyret og den specifikke træning der er udviklet hertil, gør det let at indarbejde bedre bevægelser.

I Pilates Cph kan du træne pilates på følgende udstyr – DETTE ER PRIMÆRT PÅ PRIVAT og DUETTIMER 

Reformer – Reformeren er oprindelig skabt på en sengeramme med en madras, der ruller frem og tilbage på et par skinner. I den ene ende er der fjedre, og i den anden et sæt stropper. Fjedrene giver træningsmodstand til nogle øvelser, og assistance til andre.

Cadillac/Trapeze Table – Cadillac/Trapeze Table består af en madras og en kubeformet ramme, hvorpå der er monteret fjedre i begge ender, og i toppen. Der er påsat tre forskellige trapezer, og man kan træne et hav af bevægelser, fra helt små, hvor man detaljeret og nøje kan arbejde med et enkelt led, og til store, sammensatte serier, der kræver en avanceret kontrol og funktion at muskler, led og koordinationsevne.

Tower Unit – Tower Unit er navnet på en mindre variation af Cadillac’en. Denne består af en madras og har blot to trapezer samt fjedre på en enkelt en lodret ramme. Har kan man træne en stor del af det meget avancerede repetoire.

High Chair og Wunda Chair – består af et stolesæde og en stor pedal, som er monteret på en plade på gulvet, påmonteret fjedre. Pladen, der anvendes i træningen kan vippes op og ned, enten ved at bruge arme eller ben. Man kan træne hele kroppen på disse stole, og den lille understøttelsesflade udfordrer både styrke og balance. Stolen danner ydermere base for den mest nærende træning af ryggen.

Arm Chair – er en mindre stol, ligeledes påmonteret fjedre. På denne stol er det ryglænet, der er bevægeligt, og stolen anvendes primært til træning af arme, skuldre og ryg.

Ladder Barrel, Spine Corrector og Small Barrel – Barrels er, som navnet antyder, træningsudstyr baseret på tønder. Disse er specielt udviklet til at styrke og mobilisere rygsøjlen, samt styrke bækken og øvre ryg.

Ped-o-pull – er et lodret stativ på en gulvplade, og med fjedre til armene. Bruges til at træne skulderstabilitet, rygsøjle og forskellige teknikker til knæbøjninger/squats.

Foot-Corrector – er en fod-plade med fjedermodstand, som bruges til at styrke fødder og ben.

Toe-Gizmo – er et mindre fjedersystem som styrker og mobiliserer tæerne, samt integrerer hoftens og føddernes bevægelser for et bedre gangmønster.

Props

Pilatestræningen udføres både på fjeder-assisteret udstyr og måtte, og involverer som regel også mindre udstyr, her kaldet ‘props’.

I Pilates Cph kan du træne pilates med følgende props på vores hold:

Arc Barrels – baseret på den originale pilates Spine Corrector. Træner og mobiliserer rygsøjlen, integrerer skuldre og arme, samt bækken og ben.

Springboards (en Reformer på væggen) – baseret på de originale Tower Units, og består af træplader på væggen med påmonteret fjedre.

Magic Circle – originalt pilates-udstyr. Konstrueret af et tøndebånd, og bruges til træning af især skuldre/arme samt ben og bækken.

Vægte – lette vægte stabiliserer skuldre og bækken, samt styrker mave og ryg i udvalgte øvelser.

Foam Roll – en rulle i ryggens længde, som bruges til at træne balance, samt mobilisere og optimere rygsøjlens bevægelse.

Bolde – bolde i alle størrelser og hårdheder anvendes til at styrke, balancere, mobilisere og skabe bevidsthed om specifikke muskler og led.

Elastikker – elastikker i forskellige længder og tykkelser bruges til at styrke bækken og øvre ryg, samt integration og forbedring af armenes og benenes bevægelser.