Pilates-metoder

Der findes flere pilates-metoder. Hos pilates Cph dækker vi både klassisk & moderne.

Hos Pilates Cph er vi klassisk uddannede. I årenes løb har vi dog taget mange kurser og efteruddannelser i Contemporary Pilates. Det betyder, at vi nu mestrer og bruger begge dele i vores undervisning. Vores erfaring er nemlig, at vi alle er forskellige og har forskellige behov, så begge Pilates-metoder har deres plads. På vores Instruktøruddannelse underviser vi i det klassiske system i forhold til valget af øvelser og rækkefølgen. Det kombinerer vi med teori fra vores mange kurser og videreuddannelser. Desuden inddrager vi naturligvis den viden, der er i dag omkring biomekanik og korrekt brug af kroppen. Læs mere om de to Pilates-metoder herunder.

Klassisk Pilates

Klassisk pilates holder sig så tæt som muligt til Joseph Pilates’ oprindelige værk. Det vil sige, hans originale øvelser og den rækkefølge, de blev udført i. Der er små variationer ifølge forskellige kilder, omkring hvad den nøjagtige rækkefølge er, hvilket formål visse øvelser præcist havde og hvordan de skal udføres. Og der diskuteres stadig om, hvilken version, der er den “rigtige” eller den klassiske version.

Contemporary/Moderne pilates

Contemporary/Moderne pilates er baseret på øvelserne fra Joseph Pilates, men er blevet moderniseret ved at justere øvelserne efter nyere forskning og har stor indflydelse fra fysioterapi og bio-mekanik. Mange øvelser er de samme, og nye er blevet tilføjet. Ved at bryde pilates-systemet, er det i dag det bedste redskab, uanset om du skal genoptrænes i forbindelse med en skade/operation, eller om du ønsker intelligent træning på højt plan.