Jeg har måtte æde mine egne ord og erkende at jeg har taget fejl. Det er jeg glad for nu, for min erkendelse har nemlig givet mig en ny velvære i kroppen, som jeg ikke har følt i mange år. Det er naturligvis Ikke erkendelsen i sig selv, der har givet mere overskud, ro og en både bedre og sundere kropsholdning, men i stedet det faktum, at jeg nu har presset mig selv til at prøve noget nyt og har kastet mig ud i at dyrke pilates. En træningsform, som jeg ellers tidligere har rystet på hovedet ad.

Jeg har altid ment, at pilates ikke var træning, at det var noget, folk gjorde for at koble af fra en travl hverdag måske, men det var altså ikke træning. Så længe sveden ikke dryppede fra panden og involverede tunge vægte, var det ikke noget, der gav mening for mig. Jeg er blevet klogere!

Efter min diskusprolaps var jeg nødt til at lægge de tunge vægte på hylden. Jeg kunne heller ikke løbe en tur uden at få ondt i ryggen dagen efter, og hvad gør man så, når man stadig har et ønske om at holde sig i gang og vigtigst af alt en drøm om at genvinde styrken i ryggen? Man begynder til pilates. Det forklarede min fysioterapeut mig i hvert fald, og efter første gang var jeg solgt!

Nu går jeg fast til pilates og underviserne hos Pilates Cph er hamrende dygtige, og på bare få uger har jeg kunne mærke en kæmpe forskel i min krop. Hver gang jeg har været på et hold, har jeg samme føles i kroppen, som når jeg træder ud efter en times massage. Jeg er afslappet, har en god varme i kroppen og alle spændinger er forsvundet.

Jeg har pludselig fundet mavemuskler jeg ikke anede eksisterede, fået ny kontrol over min krop og genvundet træningsglæden.

MEN DET VILDESTE AF DET HELE ER resultaterne! Jeg har tidligere lagt mange timer i et almindeligt træningscenter uden rigtig at føle, at jeg kom nogen veje. Efter blot fire uger hos Pilates CPH kan jeg se en stor forandring. Det vildeste er, at jeg nu kan løbe igen! På ganske kort tid har den rette træning gjort, at jeg har genvundet styrken i min ryg, så den igen kan holde til, at jeg løber en tur. For mig er det fuldstændig magisk, for jeg har næsten ikke lagt mærke til, at jeg har trænet min ryg, mens jeg har dyrket pilates. Hos Pilates Cph er træning nemlig ikke, som jeg kender det fra tidligere. Det er ikke udmattende og det får ikke mine muskler til at syre til, men det lærer mig at arbejde kontrolleret med min krop og styrke den på en helt anden og meget mere positiv måde.

Jeg har fået en træningsåbenbaring, som jeg ikke kan lade være med at dele ud af! Jeg har fundet ud af, at træning ikke behøver at være uoverskueligt, og at man ikke behøver at finde sig selv stående i et overfyldt omklædningsrum, løbende på et løbebånd ved siden af 25 andre og slet ikke behøver omgås store mænd, der pruster og smider med vægtende i det lokale fitnesscenter. Hver gang jeg trænede i et almindeligt træningscenter, påvirkede det mit humør negativt, men nu hvor jeg træner hos Pilates Cph er det næsten som at træde ind i et spa-center, og resultaterne jeg får ud af min træning, er meget mere imponerende end før.

Jeg kan ikke forstille mig, at jeg nogensinde kommer til at leve uden pilates i mit liv igen. Når man først har mærket forskellen på egen krop, kan man ikke stoppe. Det er stærkt vanedannende 😉