Jeg er en 32 årig fyr som altid har haft kriterier til min træning i form af, at jeg skal kunne svede og samtidig få brugt noget energi – ikke umiddelbart noget jeg før tilskrev pilates.

Samtidig har jeg i de sidste 2 ½ år kæmpet med diskusprolaps i min lænd, som til tider har gjort mig mere eller mindre invalid, hvilket ikke passer så godt sammen med mit ønske om at træne. Men dette har pilates gjort muligt. Til pilates kan jeg virkelig få trænet igennem, svede og føle at jeg bruger min krop. Forskellen på mere traditionelle træningsformer og pilates, er for mig, at pilates altid vil passe godt på min krop og tage vare på min ryg, som derfor medfører at jeg godt tør knokle ekstra på og arbejde igennem og dermed ikke er bange for at ’gøre noget forkert’.

Jeg havde en masse fordomme om pilates inden jeg begyndte for snart et år siden. En af disse fordomme gik på at det kun var for kvinder. Som studerende på SU, syntes jeg samtidig at det var mange penge at ligge om måneden for træning. Jeg kan nu konkludere at man får hvad man betaler for – og mere til. Det er virkelig alle pengene værd.

Man får fokuserede og meget kompetente undervisere, der altid har et øje for ens individuelle udfordringer, så det oftest føles som om man får privattimer. Det har gjort at jeg altid går derfra med en følelse af at jeg har arbejdet til mit fulde og på den rigtige måde.

Og tilbage til min fordom, så er pilates for alle!

De nye lokaler på Vesterbrogade har givet mere fleksibilitet og så er det jo bare et plus at det er i mega lækre lokaler. Jeg kan kun anbefale andre at begynde, uanset indkomst, køn og udfordringer.

Pilates frigjorde mig fra alle bekymringer jeg havde omkring min krop og gjorde at jeg i dag bare kan nyde at bruge den, som alle andre, uden smerter. Jeg kan nu se at pilates er og skal være en grundsten for mig til at beholde en sund og stærk krop, og der har Pilates Cph vist sig at være det perfekte sted for mig at opretholde det.

Jeg har kun én ting at sætte på min træning og det er jeg ikke er begyndt til pilates før.