Et år med pilates privattimer

Jeg havde i min vildeste fantasi aldrig forestillet mig at jeg som 59-årig mand skulle starte med pilates.
Fordommene, i hvert fald hos mig, trivedes i bedste velgående. Pilates er for midaldrende kvinder der ikke kan lide at svede, – og da slet ikke for mænd.

Jeg har stort set siden de sene teenageår døjet med ryggen, som med alderen kun er blevet værre. Og i perioder været noget invalideret af det. De senere år har jeg brugt massage til at bløde lidt op, men en af massørerne, der måske var træt af at bokse med min stive ryg, foreslog at dans eller pilates måske kunne bløde det lidt op. Min første tanke var – DANS, PILATES! – det er vist en om’er😊, men efter have tænkt lidt over det, var tanken om pilates måske ikke så dårlig.

Igennem årene

Igennem årene har jeg haft kontakt med et væld af læger, trænere, fysioterapeuter, kiropraktorer, akupunktører osv. Alle har kunnet hjælpe i perioder og som sådan har jeg ingen dårlige oplevelser haft. Effekten har dog ofte været kortvarig.
Dog har jeg aldrig oplevet en sådan professionalisme og et dedikeret fokus, rettet på lige præcis de problemer som jeg har døjet med, som Camilla og Gitte lægger for dagen.  Enhver detalje bliver observeret og taget hånd om, – ofte så sveden løber.

Det er superfedt! og resultatet er mere smidighed, styrke, meget mindre smertestillende og lange perioder uden ondt i ryggen og hvis ryggen endelig brokker sig, så er det aldrig rigtig slemt og jeg har fået tillid til, at jeg godt kan bruge den selv om det værker lidt.

Egentlig var planen at jeg bare skulle have haft en 5-10 privattimer og så videre med holdtræning, men er nu endt op med begge dele og er nærmest blevet afhængig.

Og mine fordomme er i den grad blevet gjort til skamme, – det er heller ikke så ringe.

Mogens Olesen
Direktør