Historien om Pilates

Joseph H. Pilates (1883-1976), udviklede under 1. verdenskrig en stor del af sit træningssystem til rehabilitering af sårede soldater. Han brugte bl.a. fjedre fra sengene til at skabe sin Reformer, Cadillac og Wunda Chair, og man kunne dermed træne i både hospitalssenge og på stole.

Joseph Hubertus Pilates

Læs historien som Joseph J.H. Pilates selv har fortalt den.

Joseph Pilates (1883-1967) blev født i Mönchengladbach. Hans mor var biopat og hans far var læge. Han led som barn blandt andet af astma, men med en sund livsstil og masser af træning blev han en stærk atlet og formåede at trodse sine sygdomme og svagheder.

Han udviklede sine egne træningsmetoder med en baggrund i en mængde forskellige sportsgrene, kombineret med studier af menneskers og dyrs fysiologi, bevægelse og anatomi.

Som und rejste Joseph Pilates rundt med en cirkustrup, hvor han optrådte som stærk mand, og det var med denne trup, han under første verdenskrig blev interneret i en militærlejr i England. Her fik man hurtigt øjnene op for hans ressourcer, og han kom til at stå for fysisk træning og genoptræning af sårede soldater. I denne forbindelse udviklede Pilates en stor del af sit kendte træningsudstyr, blandt andet reformeren (Universal Reformer) det mest kendte af hans træningsredskaber.

Joseph Pilates trænede fra 1919-1925 Hamburgs militærpoliti, og rejste i 1925 til New York, hvor han åbnede sit første amerikanske træningsstudie med sin egen træningsform. Han blev hurtigt populær blandt eliten af dansere, og fortsatte gennem resten af sit liv med at udvikle unikke træningsmetoder. ligesom han aldrig stoppede med at udvikle sit specielle træningsudstyr.

Pilates nåede at oplære og uddanne to elever, Kathy Grant & Lolita San Miguel i den metode, han ønskede at føre videre. Derudover har mange af hans elever, samt hans kone Clara Pilates videregivet og undervist i den metode, som skabte, og stadig skaber, så unikke resultater.

Flere og flere får øjnene op for de helt specielle egenskaber som træningsmetoden, der nu kaldes Pilates, indeholder.