Jeg har i 10 år døjet med en ankelskade, der ikke ville blive god igen.

Gentagne undersøgelser hos diverse speciallæger i ortopædkirurgiske afdelinger i både Jylland og Sjælland, med modsigende information med henblik på genoptræning (med vippebræt), da nogle speciallæger direkte fraråder genoptræning med vippebræt, hvorimod andre siger, at dette er den eneste vej frem, har skabt mere forvirring end gavn.

Det har resulteret i at håbet om en recovery, synes at ligge udenfor min horisont.

På trods af gentagne behandlinger hos fysioterapeut, uden at se synderlige resultater og generne fra anklen, som med tiden er blevet forværret i sådan én grad at en operation er kommet på dagsorden, fik dette mig til at indse at noget skulle gøres, og det kunne ikke gå hurtigt nok. Min fysioterapeut anbefalede, at jeg startede et genoptræningsforløb med pilates.

Jeg valgte derfor at få en personlig træner hos Pilates Cph, som har givet mig en holistisk tilgang til genoptræningen af min ankel.

Hos Pilates Cph får man kompetent vejledning af faglærte instruktører, som bruger tid på at forklare formålet med hver enkelt øvelse, og hvordan de enkelte øvelser genoptræner den skadede legemsdel. Her fik jeg informativ vejledning med henblik på genoptræning med vippebræt. Nemlig at før benyttelsen af et vippebræt til genoptræning kan komme på tale, påkræves det, at man har en vis styrke i musklerne i og omkring foden, og vis dette ikke er på plads, kan et vippebræt gøre mere skade end gavn, da man derved vil komme til vride om.

Hos Pilates Cph, bliver der taget hånd om én og der bliver sat fokus på de skader man har. Instruktørerne er skarpe på at tilrette forkert holdning, svagheder og instruerer én via metaforik.

Genoptræning hos Pilates Cph har givet mig en bedre forståelse for min skade og hvilke muskler jeg skal fokusere på for at undgå at vride om, derudover er jeg blevet mere bevidst om mine fødder og general kropsholdning.

Jeg var tæt på at miste håbet og var nedtrykt over min tilstand. Pilates Cph har givet mig en større indsigt i og forståelse for min skade, samt givet mig håbet tilbage. Jeg fortsætter min rejse mod forbedring i samarbejde med Pilates Cph, og vil anbefale alle med et skadesforløb at komme ind til Pilates Cph.

Mantreh Heydari
Civilingeniør/ Ekstern Lektor DTU